Ga naar inhoud
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
           
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
           

Evenementen in de spotlight


 • 05 september 2015 08:00      06 september 2015 16:00

  In het weekend van 5 en 6 september 2015 vindt het unieke SpaceUp evenement in België plaats. Het concept van dit evenement is gebaseerd op het ‘unconference’ principe waarin iedereen een belangrijke rol kan spelen met als centraal thema 'ruimtevaart'. Dit houdt in dat SpaceUp Belgium jouw ruimtevaart conferentie is. De deelnemers bepalen namelijk zelf het programma door presentaties of demo's te geven en deel te nemen aan discussies over ruimtevaart en aanverwanten.
  SpaceUp Belgium vindt 5 en 6 september 2015 op plaats in het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België in Brussel. Dit unieke evenement is er onder andere voor scholieren, studenten, ingenieurs, wetenschappers, ontwikkelaars van apps en software, amateurastronomen, juristen en journalisten. Kortom: iedereen die de wens deelt om betrokken te zijn bij de promotie van ruimtevaart en sterrenkunde. Zo worden deelnemers gestimuleerd om te vertellen over hun onderzoeken, activiteiten en plannen die in het teken staan van ruimtevaart of ruimte-onderzoek. Professionals uit de ruimtevaartsector vinden bij SpaceUp Belgium dan weer een platform terug dat perfect geschikt is om aan geïnteresseerden te laten zien hoe zij ruimtevaart gebruiken in ons dagelijks dagelijks leven of in de realisatie naar een betere wereld. De presentaties en demo's vinden plaats op informele wijze en geven veel ruimte voor discussie. Traditioneel duren de voorstellingen, discussies of demo's maximaal vijftien minuten waardoor er genoeg deelnemers aan bod kunnen komen. Het delen van ideeën prikkelt uiteindelijk tot het ontstaan van nieuwe waaruit soms prachtige projecten of onderzoeken kunnen ontstaan. SpaceUp Belgium biedt dan ook een geweldige mogelijkheid om al jouw ideeën, activiteiten of onderzoeken te delen met anderen en ook om te luisteren en te leren van anderen in een stimulerende omgeving. Registratie voor deelname aan SpaceUp Belgium is noodzakelijk. Kaarten kunnen worden gekocht via de website www.spaceup.be. Officiële partners van het SpaceUp Belgium evenement zijn het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA), het Solar Terrestrial Centre of Excellence (STCE) en het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België.
  Meer info: http://www.spaceup.be/
   

  Details evenement


  Ruimtevaart Evenementen 0 reacties

 • 06 juni 2015 08:00      14:00

  Op zaterdag 6 juni 2015 van 10 tot 16 uur, opent het von Karman Instituut voor stromingsdynamica (VKI) zijn deuren om iedereen kennis te laten maken met het ruimtevaartuig IXV (Intermediate eXperimental Vehicle). Qinetiq Space en Sabca, de twee andere Belgische partners van deze missie, zullen ook hun activiteiten voorstellen.
  De IXV werd voor het eerst door ESA gelanceerd in februari 2015. De vlucht was een volledig succes. Het ruimtetuig volgde een sub-orbitale baan, maakte een probleemloze terugkeer in de atmosfeer en kwam na een vlucht van 100 minuten terecht in de zuidelijke Stille Oceaan ten westen van de Galapagos eilanden. De doelstelling van de IXV is het ontwikkelen van een autonome Europese mogelijkheid tot toekomstig herbruikbaar ruimtetransport. Drie Belgische partners droegen actief bij tot het succes van deze missie: VKI, QinetiQ Space en SABCA. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan allerhande experimenten. Rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, Frans of Engels.
  Meer info:
  Adres: Waterloosesteeenweg, 72 Sint-Genesius-Rode Tel: +32 2 359 96 04 https://www.vki.ac.be/  

  Details evenement


  Ruimtevaart Evenementen 0 reacties

 • 18 juli 2015 08:00      08 november 2015 17:00

  Van 18 juli tot 8 november 2015 komt Gateway to SPACE: The Exhibition naar Brussel. Ontdek een interactieve tentoonstelling over een van de meest fascinerende thema’s van deze tijd: de ontdekking van het heelal. Dankzij de indrukwekkende collectie van satellieten, ruimtepakken en raketten beleeft u het ruimteavontuur van de 20e eeuw van dichtbij en wordt u de toekomst in gelanceerd. In de tentoonstelling ontdekt u niet enkel alles over de ruimt, maar maakt u een reis door geschiedenis van de ruimtevaart. Van de eerste dromers en avonturiers die droomden van een raket naar de maan tot de ongelofelijke recente ontdekkingen van de NASA en ESA. Zal de mensheid ooit op een andere planeet kunnen leven? Gaan we binnenkort op citytrip naar de Maan? Ontdek het allemaal tijdens een bezoek aan Gateway to SPACE: The Exhibition. Een unieke belevenis voor jong en oud, deze zomer in Paleis 2 van de Heizel. Gateway to SPACE: The Exhibition is een de ideale tentoonstellingen voor scholen. Een avontuurlijk en educatief bezoek rond een fascinerend thema dat zowel elementen uit de wetenschap, geschiedenis en aardrijkskunde aan bod laat komen.
  Praktisch
  Dagelijks geopend van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u) Brussels Expo, Paleis 2, Belgiëplein 1, 1020 Brussel Tarieven Volwassenen: 15,90 € Tarieven Studenten (op vertoon van een geldige studentenkaart): 12,90 € Familieticket (2 volw & 2 kinderen): 50 € Groepen volwassenen (20+, reservatie verplicht): 12,90 € Scholen (10+, reservatie verplicht): 7,50 € Combitickets beschikbaar met Atomium, Mini Europa en Planetarium. Meer info: http://expo-space.be/
   

  Details evenement


  Ruimtevaart Evenementen 0 reacties
 • Geplande evenementen

  Geen geplande evenementen gevonden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.