Ga naar inhoud

SpaceUp Belgium

    

Ruimtevaart Evenementen
Kris Christiaens

Details evenement


In het weekend van 5 en 6 september 2015 vindt het unieke SpaceUp evenement in België plaats. Het concept van dit evenement is gebaseerd op het ‘unconference’ principe waarin iedereen een belangrijke rol kan spelen met als centraal thema 'ruimtevaart'. Dit houdt in dat SpaceUp Belgium jouw ruimtevaart conferentie is. De deelnemers bepalen namelijk zelf het programma door presentaties of demo's te geven en deel te nemen aan discussies over ruimtevaart en aanverwanten.

SpaceUp Belgium vindt 5 en 6 september 2015 op plaats in het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België in Brussel. Dit unieke evenement is er onder andere voor scholieren, studenten, ingenieurs, wetenschappers, ontwikkelaars van apps en software, amateurastronomen, juristen en journalisten. Kortom: iedereen die de wens deelt om betrokken te zijn bij de promotie van ruimtevaart en sterrenkunde. Zo worden deelnemers gestimuleerd om te vertellen over hun onderzoeken, activiteiten en plannen die in het teken staan van ruimtevaart of ruimte-onderzoek. Professionals uit de ruimtevaartsector vinden bij SpaceUp Belgium dan weer een platform terug dat perfect geschikt is om aan geïnteresseerden te laten zien hoe zij ruimtevaart gebruiken in ons dagelijks dagelijks leven of in de realisatie naar een betere wereld. De presentaties en demo's vinden plaats op informele wijze en geven veel ruimte voor discussie. Traditioneel duren de voorstellingen, discussies of demo's maximaal vijftien minuten waardoor er genoeg deelnemers aan bod kunnen komen. Het delen van ideeën prikkelt uiteindelijk tot het ontstaan van nieuwe waaruit soms prachtige projecten of onderzoeken kunnen ontstaan. SpaceUp Belgium biedt dan ook een geweldige mogelijkheid om al jouw ideeën, activiteiten of onderzoeken te delen met anderen en ook om te luisteren en te leren van anderen in een stimulerende omgeving. Registratie voor deelname aan SpaceUp Belgium is noodzakelijk. Kaarten kunnen worden gekocht via de website www.spaceup.be. Officiële partners van het SpaceUp Belgium evenement zijn het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie (BIRA), het Solar Terrestrial Centre of Excellence (STCE) en het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België.

Meer info: http://www.spaceup.be/

 

Log in om dit te volgen  

Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.