Ga naar inhoud

Vancanneyt Sander

Beheerders
 • Aantal items

  2.622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Vancanneyt Sander won de laatste dag op 29 november 2017

Vancanneyt Sander had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

25 Uitstekend

1 Volger

Over Vancanneyt Sander

 • Titel
  Administrator
 • Verjaardag 06-05-1985

Profielgegevens

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Maldegem
 • Interesses
  astronomie, ruimteweerkunde, fotografie, hiking, badminton, gitaar, ..
 • Telescoop
  Coronado PST
 • Camera
  Canons EOS 60D

Contactgegevens

 • Website URL
  https://www.spacepage.be

Recente bezoekers van dit profiel

4.501 profielweergaven
 1. Vancanneyt Sander

  Zonnekijkdag

  Op zondag 1 juli 2018 organiseert de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw (VVS) de Zonnekijkdag. Die dag kan men op meer dan 22 plaatsen in Vlaanderen terecht om naar de zon te kijken. De bezoekers worden er uitgebreid geïnformeerd en kunnen er op een veilige manier naar onze zon kijken met telescopen Dankzij de medewerking van volkssterrenwachten, sterrenkundige clubs en individuele amateur-astronomen, kan iedereen tijdens de Zonnekijkdag genieten van de geheimen van onze zon. Tientallen amateurastronomen verspreid over meer dan 22 kijkposten in Vlaanderen staan op zondagmiddag klaar om de bezoekers door middel van hun telescopen te begeleiden op een reis naar de zon. Met speciale apparatuur kan het felle zonlicht voldoende getemperd worden. Zo kan men op een veilige manier het oppervlak van de zon waarnemen. Ook mocht het weer tegenzitten, dan nog blijft een bezoek aan een van de kijkposten interessant: er wordt voorzien in een ruim aanbod aan vervangprogramma's (niet op alle kijkposten - meer info op www.zonnekijkdag.be).
 2. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Had me veel moeite gekost en vooral ook veel nabewerking om dit er uit te krijgen. Handige info voor de nabewerking op http://www.skyandtelescope.com/astronomy-equipment/capture-the-sun-with-your-pst/ ik neem zo aan dat jij er veel meer gaat uithalen 😉Ik ben erg benieuwd naar je first light images 😄
 3. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Dit is een van m'n beter geslaagde foto's: Wat vooral wat lastig is, is dat de foto's te snel overbelicht zijn en je specifieke oppervlaktedetails snel verliest. Voor visueel is het ideaal maar die detaillering kreeg ik moeilijk vastgelegd op plaat. Enerzijds door het niet optimaal kunnen focussen als het heldere beeld van de Zon. Met de ring kan je de helderheid wel wat regelen maar mss nog net iets te weinig om goed te zijn voor fotografie. Visueel blijft het prachtig, vooral voor de protuberansen (want vlekken zijn er niet echt nu ). Eens er terug wat meer activiteit is op de Zon wordt het helemaal de moeite met de zonnevlekkengebieden, de uitbarstingen...
 4. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Standard PST is niet echt goed om deftig foto's mee te nemen, modificeren is bijna de enige mogelijkheid. Zelf had ik vooral last om alles in focus te krijgen als de camera er op stond, was amper scherp te krijgen. Omdat ik hem ook wil blijven gebruiken voor visuele waarneming modificeer ik de mijne niet.
 5. Vancanneyt Sander

  Starnights 2018

  tot
  Het blijft een jaarlijkse traditie, StarNights komt er weer aan in augustus 2018! Een niet te missen evenement dat zoals steeds plaatsvind rondom volkssterrenwacht Astrolab Iris. Meer info in de loop van 2018 op www.starnights.be maar noteer alvast de data in jullie agenda en hopelijk tot StarNights!
 6. Vancanneyt Sander

  Low budget astrofotografie

  Toch straf dat dit mogelijk is ? mooie opnames alweer?
 7. Vancanneyt Sander

  International Space Station video's

  Omdat gopro camera’s standaard een fisheye lens hebben
 8. Vancanneyt Sander

  Positie GPS satellieten

  Helemaal niet vreemd, je kan het ISS namelijk niet vergelijken met een satelliet. Een satelliet is vaak niet groter dan een wasmachine, het ISS is een héél pak groter (meer dan een paar bussen groot). Bovendien zitten vele satellieten in een hogere baan waardoor ze maar als klein zwak stipje over de sterrenhemel suizen vanaf de aarde gezien. Het ISS zit echter in een relatief lage baan om de Aarde en net door die combinatie zien we het ISS als een helder object die met behulp van telescopen Bvb bij een passage over de zon (vanaf aarde gezien) vrij groot oogt tov gewone satellieten.
 9. Vancanneyt Sander

  Nacht van de duisternis 2017

  tot
  Naar jaarlijkse traditie organiseert het Gemeentebestuur Maldegem in samenwerking met natuurpunt en het landschapspark Drongengoed een activiteit rond de nacht van de duisternis. Ook Spacepage is van de partij en zorgt voor een gezellige waarnemingsavond. Onze medewerkers zijn aanwezig om iedereen te laten genieten van de sterrenhemel. Heb je zelf ook een telescoop en wens je Spacepage te vervoegen op de activiteit? Laat het ons weten! Afspraak dus op de Drongengoedhoeve! PS.: ook op andere plaatsen in Vlaanderen kan je terecht voor sterrenkundige activiteiten. Check de website van Bond Beter Leefmilieu voor alle locaties
 10. Vancanneyt Sander

  Zonnevlekken op 13 juli

  Mooi beeld marm! deze ochtend zorgde het alvast voor een zware uitbarsting met een mogelijks deels aardgerichte CME
 11. Vancanneyt Sander

  Waarnemen in onze contreien

  Nu de examens achter de rug zijn voor velen zal het wel terug wat toenemen. Wegens gebrek aan telescoop zal het bij meteorenwaarneming blijven al poog ik eind juli nog een observatorium te bezoeken in het buitenland.
 12. Veel stof is er niet meer, kleine stofdeeltjes of korreltjes branden namelijk volledig op in de atmosfeer (de meeste meteoren zijn kleine korreltjes). Enkel de grotere kunnen het mogelijks overleven en branden deels op in de atmosfeer of ontploffen (zoals die in Rusland paar jaar terug) en er fragmenten ook neerkomen. Meer info over het vinden van meteorieten op onze hoofdsite: https://www.spacepage.be/artikelen/het-zonnestelsel/meteorieten-en-inslagkraters/de-zoektocht-naar-meteorieten
 13. Vancanneyt Sander

  StarNights Starparty

  tot
  Het blijft een jaarlijkse traditie, StarNights komt er weer aan in augustus! Een niet te missen evenement dat zoals steeds plaatsvind rondom volkssterrenwacht Astrolab Iris. Meer info volgt later dit jaar maar noteer alvast de data in jullie agenda en hopelijk tot StarNights!
 14. Vancanneyt Sander

  Magnetisch veld aarde

  Het Aardmagnetisch vlak is niet echt verzwakt, we worden nog steeds goed beschermd door de magnetosfeer. Het magnetisch noorden wordt nog steeds goed bijgehouden en daaruit blijkt dat het magnetisch noorden zeer zeer traag opschuift; dit heeft weinig tot geen invloed voor ons als mens. De enige invloed die het heeft is dat het voor ons Europeanen wat lastiger zal worden om het poollicht te zien door die verschuiving. Een ompoling zal zeker niet eerstdaags of één dezer jaren gebeuren en het zal niet zo zijn dat ineens de magnetosfeer zal wegvallen zoals sommigen beweren, het magnetisch veld wordt gewoon wat complexer en is in een tijdspanne van duizenden jaren. Je kan het misschien wat vergelijken met wat er op de Zon gebeurt, ook deze heeft een magneetveld dat zich tot ver in het zonnestelsel uitstrekt (interplanetair magnetisch veld, IMF) en net als de Aarde heeft het ook een noord en een zuidpool welke alle 11 jaar eens wisselt van kant; het enige wat we daarvan merken is aan de zonnevlekken zelf die omgekeerde polariteiten krijgen dan de cyclus ervoor. De andere vergelijking die er kan gemaakt worden zijn de zonnestormen zelf, die worden al enkele tientallen jaren bijgehouden en daaruit blijkt niet dat de geomagnetische stormen ferm zouden zijn toegenomen, integendeel zelfs het zijn er een pak minder geworden door een sterk tegenvallende cyclus. Elk coronaal gat die we al hebben zien passeren is nog steeds even grote impact als bij de start van de metingen. Er zijn genoeg studies rond gevoerd en idd 786000 jaar geleden is het eens van kant gewisseld en daarna zat het nog steeds in de buurt van waar we nu het noorden kennen. In astronomische termen kan een ompoling dan nabij zijn (+6000 jaar). Zie ook: http://news.berkeley.edu/2014/10/14/earths-magnetic-field-could-flip-within-a-human-lifetime/ al blijft het geen exacte wetenschap wanneer dat zou gebeuren, er is zoveel dat al lang moest gebeuren (Yellowstone) en ook nog niet heeft plaatsgevonden. Nemen het dus maar met een korrel zout ;-) Nog wat meer info op: https://websites.pmc.ucsc.edu/~glatz/geodynamo.html
 15. Vancanneyt Sander

  Welke telescoop hebben jullie?

  Laten we even polsen wie van onze leden een telescoop heeft en welke dat dan is. Als je nog geen telescoop heeft moet je niet weglopen, je mag hier ook schrijven over je (eventuele) toekomstige telescoop. Je mag beschrijving geven van de telescoop zelf (diameter, lengte), oculairen, eventuele filters en nog veel meer. Eventuele afbeeldingen zijn altijd mooi meegenomen om een idee te krijgen van uw telescoop.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.