Ga naar inhoud

Vancanneyt Sander

Beheerders
 • Aantal items

  2.618
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Vancanneyt Sander won de laatste dag op 29 november 2017

Vancanneyt Sander had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

25 Uitstekend

1 Volger

Over Vancanneyt Sander

 • Titel
  Administrator
 • Verjaardag 06-05-1985

Profielgegevens

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Maldegem
 • Telescoop
  Coronado PST
 • Camera
  Canons EOS 60D

Contactgegevens

 • Website URL
  http://www.aegvzw.be

Recente bezoekers van dit profiel

3.915 profielweergaven
 1. Starnights 2018

  tot
  Het blijft een jaarlijkse traditie, StarNights komt er weer aan in augustus 2018! Een niet te missen evenement dat zoals steeds plaatsvind rondom volkssterrenwacht Astrolab Iris. Meer info in de loop van 2018 op www.starnights.be maar noteer alvast de data in jullie agenda en hopelijk tot StarNights!
 2. Low budget astrofotografie

  Toch straf dat dit mogelijk is ? mooie opnames alweer?
 3. International Space Station video's

  Omdat gopro camera’s standaard een fisheye lens hebben
 4. Positie GPS satellieten

  Helemaal niet vreemd, je kan het ISS namelijk niet vergelijken met een satelliet. Een satelliet is vaak niet groter dan een wasmachine, het ISS is een héél pak groter (meer dan een paar bussen groot). Bovendien zitten vele satellieten in een hogere baan waardoor ze maar als klein zwak stipje over de sterrenhemel suizen vanaf de aarde gezien. Het ISS zit echter in een relatief lage baan om de Aarde en net door die combinatie zien we het ISS als een helder object die met behulp van telescopen Bvb bij een passage over de zon (vanaf aarde gezien) vrij groot oogt tov gewone satellieten.
 5. Nacht van de duisternis 2017

  tot
  Naar jaarlijkse traditie organiseert het Gemeentebestuur Maldegem in samenwerking met natuurpunt en het landschapspark Drongengoed een activiteit rond de nacht van de duisternis. Ook Spacepage is van de partij en zorgt voor een gezellige waarnemingsavond. Onze medewerkers zijn aanwezig om iedereen te laten genieten van de sterrenhemel. Heb je zelf ook een telescoop en wens je Spacepage te vervoegen op de activiteit? Laat het ons weten! Afspraak dus op de Drongengoedhoeve! PS.: ook op andere plaatsen in Vlaanderen kan je terecht voor sterrenkundige activiteiten. Check de website van Bond Beter Leefmilieu voor alle locaties
 6. Zonnevlekken op 13 juli

  Mooi beeld marm! deze ochtend zorgde het alvast voor een zware uitbarsting met een mogelijks deels aardgerichte CME
 7. Waarnemen in onze contreien

  Nu de examens achter de rug zijn voor velen zal het wel terug wat toenemen. Wegens gebrek aan telescoop zal het bij meteorenwaarneming blijven al poog ik eind juli nog een observatorium te bezoeken in het buitenland.
 8. Veel stof is er niet meer, kleine stofdeeltjes of korreltjes branden namelijk volledig op in de atmosfeer (de meeste meteoren zijn kleine korreltjes). Enkel de grotere kunnen het mogelijks overleven en branden deels op in de atmosfeer of ontploffen (zoals die in Rusland paar jaar terug) en er fragmenten ook neerkomen. Meer info over het vinden van meteorieten op onze hoofdsite: https://www.spacepage.be/artikelen/het-zonnestelsel/meteorieten-en-inslagkraters/de-zoektocht-naar-meteorieten
 9. StarNights Starparty

  tot
  Het blijft een jaarlijkse traditie, StarNights komt er weer aan in augustus! Een niet te missen evenement dat zoals steeds plaatsvind rondom volkssterrenwacht Astrolab Iris. Meer info volgt later dit jaar maar noteer alvast de data in jullie agenda en hopelijk tot StarNights!
 10. Magnetisch veld aarde

  Het Aardmagnetisch vlak is niet echt verzwakt, we worden nog steeds goed beschermd door de magnetosfeer. Het magnetisch noorden wordt nog steeds goed bijgehouden en daaruit blijkt dat het magnetisch noorden zeer zeer traag opschuift; dit heeft weinig tot geen invloed voor ons als mens. De enige invloed die het heeft is dat het voor ons Europeanen wat lastiger zal worden om het poollicht te zien door die verschuiving. Een ompoling zal zeker niet eerstdaags of één dezer jaren gebeuren en het zal niet zo zijn dat ineens de magnetosfeer zal wegvallen zoals sommigen beweren, het magnetisch veld wordt gewoon wat complexer en is in een tijdspanne van duizenden jaren. Je kan het misschien wat vergelijken met wat er op de Zon gebeurt, ook deze heeft een magneetveld dat zich tot ver in het zonnestelsel uitstrekt (interplanetair magnetisch veld, IMF) en net als de Aarde heeft het ook een noord en een zuidpool welke alle 11 jaar eens wisselt van kant; het enige wat we daarvan merken is aan de zonnevlekken zelf die omgekeerde polariteiten krijgen dan de cyclus ervoor. De andere vergelijking die er kan gemaakt worden zijn de zonnestormen zelf, die worden al enkele tientallen jaren bijgehouden en daaruit blijkt niet dat de geomagnetische stormen ferm zouden zijn toegenomen, integendeel zelfs het zijn er een pak minder geworden door een sterk tegenvallende cyclus. Elk coronaal gat die we al hebben zien passeren is nog steeds even grote impact als bij de start van de metingen. Er zijn genoeg studies rond gevoerd en idd 786000 jaar geleden is het eens van kant gewisseld en daarna zat het nog steeds in de buurt van waar we nu het noorden kennen. In astronomische termen kan een ompoling dan nabij zijn (+6000 jaar). Zie ook: http://news.berkeley.edu/2014/10/14/earths-magnetic-field-could-flip-within-a-human-lifetime/ al blijft het geen exacte wetenschap wanneer dat zou gebeuren, er is zoveel dat al lang moest gebeuren (Yellowstone) en ook nog niet heeft plaatsgevonden. Nemen het dus maar met een korrel zout ;-) Nog wat meer info op: https://websites.pmc.ucsc.edu/~glatz/geodynamo.html
 11. Kan IK in belgië sterrenkunde studeren

  Welkom op het forum Tiesse! Sterrenkunde als vak is zeker aan te raden als je hierin zeer geïnteresseerd in bent, een goede vriend @Quinten De Vos volgt momenteel de opleiding in de universiteit van Gent.
 12. Nacht van de sterren 2016

  tot
  Kom de sterren observeren vanop de uitzonderlijke site van de Koninklijke Sterrenwacht van België in het gezelschap van professionele en amateur-astronomen! Voor de tweede keer nodigen we het publiek uit om de sterrenhemel te observeren tussen de prestigieuze koepels van de Sterrenwacht te Brussel. Telescopen worden geïnstalleerd op de site van de Sterrenwacht zodat iedereen de pracht van de nachtelijke sterrenhemel kan ontdekken. En er is een heel grote kans om vallende sterren te zien, omdat die nacht en de volgende nachten de meteorenzwerm van de Perseïden zijn maximum bereikt ! Wanneer: woensdag 10 augustus van 22 u. tot 24 u. Waar: Koninklijke Sterrenwacht van België, Ringlaan 3, 1180 Brussel (www.sterrenwacht.be) Gratis evenement, maar inschrijving is verplicht op www.planetarium.be (Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt!)
 13. Welke telescoop hebben jullie?

  Laten we even polsen wie van onze leden een telescoop heeft en welke dat dan is. Als je nog geen telescoop heeft moet je niet weglopen, je mag hier ook schrijven over je (eventuele) toekomstige telescoop. Je mag beschrijving geven van de telescoop zelf (diameter, lengte), oculairen, eventuele filters en nog veel meer. Eventuele afbeeldingen zijn altijd mooi meegenomen om een idee te krijgen van uw telescoop.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.