Ga naar inhoud

Vancanneyt Sander

Beheerders
 • Aantal items

  2.623
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door Vancanneyt Sander

 1. tot
  StarNights is de grootste Starparty van de lage landen en vindt elk jaar plaats in het domein de Palingbeek rondom Volkssterrenwacht Astrolab Iris. Het programma komt binnenkort online en de inschrijvingspagina openen we volgende maand. Bijna alles is geregeld, met opnieuw extra aandacht voor 2 heldere nachten en een reeks interessante topics.... Hou alvast 30 en 31 augustus vrij!
 2. Op zondag 1 juli 2018 organiseert de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw (VVS) de Zonnekijkdag. Die dag kan men op meer dan 22 plaatsen in Vlaanderen terecht om naar de zon te kijken. De bezoekers worden er uitgebreid geïnformeerd en kunnen er op een veilige manier naar onze zon kijken met telescopen Dankzij de medewerking van volkssterrenwachten, sterrenkundige clubs en individuele amateur-astronomen, kan iedereen tijdens de Zonnekijkdag genieten van de geheimen van onze zon. Tientallen amateurastronomen verspreid over meer dan 22 kijkposten in Vlaanderen staan op zondagmiddag klaar om de bezoekers door middel van hun telescopen te begeleiden op een reis naar de zon. Met speciale apparatuur kan het felle zonlicht voldoende getemperd worden. Zo kan men op een veilige manier het oppervlak van de zon waarnemen. Ook mocht het weer tegenzitten, dan nog blijft een bezoek aan een van de kijkposten interessant: er wordt voorzien in een ruim aanbod aan vervangprogramma's (niet op alle kijkposten - meer info op www.zonnekijkdag.be).
 3. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Had me veel moeite gekost en vooral ook veel nabewerking om dit er uit te krijgen. Handige info voor de nabewerking op http://www.skyandtelescope.com/astronomy-equipment/capture-the-sun-with-your-pst/ ik neem zo aan dat jij er veel meer gaat uithalen 😉Ik ben erg benieuwd naar je first light images 😄
 4. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Dit is een van m'n beter geslaagde foto's: Wat vooral wat lastig is, is dat de foto's te snel overbelicht zijn en je specifieke oppervlaktedetails snel verliest. Voor visueel is het ideaal maar die detaillering kreeg ik moeilijk vastgelegd op plaat. Enerzijds door het niet optimaal kunnen focussen als het heldere beeld van de Zon. Met de ring kan je de helderheid wel wat regelen maar mss nog net iets te weinig om goed te zijn voor fotografie. Visueel blijft het prachtig, vooral voor de protuberansen (want vlekken zijn er niet echt nu ). Eens er terug wat meer activiteit is op de Zon wordt het helemaal de moeite met de zonnevlekkengebieden, de uitbarstingen...
 5. Vancanneyt Sander

  Coronado PST

  Standard PST is niet echt goed om deftig foto's mee te nemen, modificeren is bijna de enige mogelijkheid. Zelf had ik vooral last om alles in focus te krijgen als de camera er op stond, was amper scherp te krijgen. Omdat ik hem ook wil blijven gebruiken voor visuele waarneming modificeer ik de mijne niet.
 6. tot
  Het blijft een jaarlijkse traditie, StarNights komt er weer aan in augustus 2018! Een niet te missen evenement dat zoals steeds plaatsvind rondom volkssterrenwacht Astrolab Iris. Meer info in de loop van 2018 op www.starnights.be maar noteer alvast de data in jullie agenda en hopelijk tot StarNights!
 7. Toch straf dat dit mogelijk is ? mooie opnames alweer?
 8. Omdat gopro camera’s standaard een fisheye lens hebben
 9. Helemaal niet vreemd, je kan het ISS namelijk niet vergelijken met een satelliet. Een satelliet is vaak niet groter dan een wasmachine, het ISS is een héél pak groter (meer dan een paar bussen groot). Bovendien zitten vele satellieten in een hogere baan waardoor ze maar als klein zwak stipje over de sterrenhemel suizen vanaf de aarde gezien. Het ISS zit echter in een relatief lage baan om de Aarde en net door die combinatie zien we het ISS als een helder object die met behulp van telescopen Bvb bij een passage over de zon (vanaf aarde gezien) vrij groot oogt tov gewone satellieten.
 10. tot
  Naar jaarlijkse traditie organiseert het Gemeentebestuur Maldegem in samenwerking met natuurpunt en het landschapspark Drongengoed een activiteit rond de nacht van de duisternis. Ook Spacepage is van de partij en zorgt voor een gezellige waarnemingsavond. Onze medewerkers zijn aanwezig om iedereen te laten genieten van de sterrenhemel. Heb je zelf ook een telescoop en wens je Spacepage te vervoegen op de activiteit? Laat het ons weten! Afspraak dus op de Drongengoedhoeve! PS.: ook op andere plaatsen in Vlaanderen kan je terecht voor sterrenkundige activiteiten. Check de website van Bond Beter Leefmilieu voor alle locaties
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.