Ga naar inhoud

klaasschermer

Leden
 • Aantal items

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over klaasschermer

 • Titel
  Koolstof

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Onlangs een H-Alpha filter gekocht en er foto's mee gemaakt via William Optics 61/360 refractortelescoop op mijn Sony Alpha 33 camera. Ongeveer 200 foto's 10 seconden belicht, iso 800. Resultaat: slecht! Foto's niet te stacken via Deep Sky Stacker. Had ik voorheen zonder filter geen problemen mee. Filter laat op het oog weinig licht door. Is mijn camerasensor niet gevoelig genoeg voor de lichtfrequente (660 nm) van het filter, of is er een andere oorzaak?
 2. Er bestaan geen telescopen die ideaal zijn voor alle waarnemingsmogelijkheden: voor planeten is een lange brandpuntafstand wenselijk, voor nevels een korte! Voor een beginneling is een compromis wellicht raadzaam: 15/75 cm Newton, bijvoorbeeld, of refractor 60/400 mm. Met een handbediende parallactische montering leer je de hemel beter kennen dan met een (dure) GoTo!
 3. De Noord-Amerika nevel vergt geen grote telescoop, een digitale camera volstaat. Wel lang belichten of veel fotootjes schieten en die daarna stapelen (Deep Sky Stacker) en bewerken in GIMP of Photoshop: vooral de kleuren versterken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.