Ga naar inhoud

Joeri

Moderators
 • Aantal items

  291
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Joeri won de laatste dag op 23 april 2013

Joeri had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

9 Neutraal

Over Joeri

 • Titel
  Aarde
 • Verjaardag 17-02-1998

Profielgegevens

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Wiskunde
 • Telescoop
  TAL-150P - Orion SkyQuest Intelliscope Xt12 - 60mm lenzenkijker - 8,5 x 42 swarovski optics

Recente bezoekers van dit profiel

1.229 profielweergaven
 1. Magnitude sterren

  Waar hangt jouw functie af van de magnitude? Jouw functie neemt als input een magnitude en als output een helderheid, dus je functie hangt af van magnitude. Waar in jouw functievoorschrift moet ik deze invullen? Dit is geen exponentiële functie: Een reële, exponentiële functie neemt volgende vorm aan: f(x) = a*b^x met a,b reële getallen. Jouw functies hangen niet af van een bepaalde variabele, en zijn dus constante functies (dus aan elke domeinwaarde zal hetzelfde beeld geassocieerd worden). Om je hiervan te vergewissen: probeer a,b en x te identificeren met de getallen in jouw functievoorschrift. Je zal merken dat je x met niets kan identificeren (zeker niet -1, want x moet variabel blijven). Misschien interessant om te lezen: https://www.spacepage.be/artikelen/sterrenkunde/theoretische-en-toegepaste-sterrenkunde/wat-is-magnitude
 2. Magnitude sterren

  Geen van beide functies is een exponentiële functie. Sterker nog: beide functies zijn constante functies omdat ze niet afhangen van een variabele. Ben je zeker dat je geen fout hebt gemaakt?
 3. De Grote Beer (sterenbeeld)

  Kan je wat specifieker zijn? Waar exact in het sterrenbeeld richtte je je telescoop? Kan je een afbeelding bijvoegen van waar je keek? Bewoog de 'ster'? Zo ja, dan heb je wellicht een satelliet gezien. Het lijkt mij in ieder geval onmogelijk waar te nemen dat een ster rond zijn eigen as draait.
 4. Taak aardrijkskunde (kosmografie)

  Beter te laat dan nooit 1) Staat op wikipedia bij elke planeet afzonderlijk, bijv. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mercurius_(planeet): dag: 426°C, nacht -173°C Staan er geen verschillen tussen dag en nacht, meen ik dat je mag besluiten dat het verschil verwaarloosbaar is (bijv. bij Venus) 2) Staat ook op wikipedia bij elke planeet afzonderlijk
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.