Ga naar inhoud

Joeri

Moderators
 • Aantal items

  291
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Joeri won de laatste dag op 23 april 2013

Joeri had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

9 Neutraal

Over Joeri

 • Titel
  Aarde
 • Verjaardag 17-02-98

Profielgegevens

 • Geslacht
  Man
 • Interesses
  Wiskunde
 • Telescoop
  TAL-150P - Orion SkyQuest Intelliscope Xt12 - 60mm lenzenkijker - 8,5 x 42 swarovski optics

Recente bezoekers van dit profiel

1.174 profielweergaven
 1. Magnitude sterren

  Waar hangt jouw functie af van de magnitude? Jouw functie neemt als input een magnitude en als output een helderheid, dus je functie hangt af van magnitude. Waar in jouw functievoorschrift moet ik deze invullen? Dit is geen exponentiële functie: Een reële, exponentiële functie neemt volgende vorm aan: f(x) = a*b^x met a,b reële getallen. Jouw functies hangen niet af van een bepaalde variabele, en zijn dus constante functies (dus aan elke domeinwaarde zal hetzelfde beeld geassocieerd worden). Om je hiervan te vergewissen: probeer a,b en x te identificeren met de getallen in jouw functievoorschrift. Je zal merken dat je x met niets kan identificeren (zeker niet -1, want x moet variabel blijven). Misschien interessant om te lezen: https://www.spacepage.be/artikelen/sterrenkunde/theoretische-en-toegepaste-sterrenkunde/wat-is-magnitude
 2. Magnitude sterren

  Geen van beide functies is een exponentiële functie. Sterker nog: beide functies zijn constante functies omdat ze niet afhangen van een variabele. Ben je zeker dat je geen fout hebt gemaakt?
 3. De Grote Beer (sterenbeeld)

  Kan je wat specifieker zijn? Waar exact in het sterrenbeeld richtte je je telescoop? Kan je een afbeelding bijvoegen van waar je keek? Bewoog de 'ster'? Zo ja, dan heb je wellicht een satelliet gezien. Het lijkt mij in ieder geval onmogelijk waar te nemen dat een ster rond zijn eigen as draait.
 4. Taak aardrijkskunde (kosmografie)

  Beter te laat dan nooit 1) Staat op wikipedia bij elke planeet afzonderlijk, bijv. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mercurius_(planeet): dag: 426°C, nacht -173°C Staan er geen verschillen tussen dag en nacht, meen ik dat je mag besluiten dat het verschil verwaarloosbaar is (bijv. bij Venus) 2) Staat ook op wikipedia bij elke planeet afzonderlijk
 5. Ik heb geen idee waar je precies naar toe wilt, maar om te beginnen dient er opgemerkt te worden dat atomen bestaan uit 3 elementaire deeltjes: protonen, elektronen en neutronen. De protonen zijn positief geladen en bevinden zich samen met de neutraal geladen neutronen in de kern. De elektronen daarentegen bevinden zich rond het atoom in elektronenwolken (waarschijnlijkheidsverdelingen, maar dit laat ik ter zijde om het eenvoudig te houden). Elk neutraal geladen atoom bevat evenveel protonen als elektronen. Een proton is dus 'niet zomaar een aantal positieve deeltjes', maar is gewoon een bepaald positief kerndeeltje. Een elektron is een negatief geleden deeltje en een neutron een neutraal geladen deeltje (dus niet negatief!)
×