Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Het Belgische bedrijf Thales Alenia Space ETCA uit Charleroi mag voor de volgende 35 Ariane 5 ECA raketten elektronische onderdelen leveren. 50% van de elektronica aan boord van elke Ariane 5 wordt gemaakt in België door Thales Alenia Space ETCA.

Daarnaast levert het Belgische bedrijf SABCA ook nog een belangrijk onderdeel voor elke Ariane 5. Zo bouwt de vestiging van SABCA in Brussel de servomechanismen die de straalpijpen sturen van de Vulcain hoofdmotoren van de Ariane 5 raket.

Mogen we best trots op zijn!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor de volledigheid nog vermelden:

- SABCA levert ook alle neuskegels voor de Ariane 5 boosters (hulpraketten) en alle schorten rond de motoren van die boosters.

- Techspace Aero in het Luikse levert voor elke Ariane 5 raket acht kleppen voor de hoofdmotoren, waarvan 7 geschikt voor extreem lage temperaturen en 1 voor extreem hoge temperaturen.

- ETCA in Charleroi heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd voor de controlebanken voor de lanceerbasis van de Ariane 5 in Kourou.

De contracten voor 35 raketten die getekend werden is een voortzetting van de contracten voor de vorige geleverde raketten, die mogelijk was dankzij de uitstekende kwaliteit en besparingsinspanningen van onze industrie en de sterke politieke steun van onze federale regering voor deze programma's.

Bedankt voor deze site en inderdaad, we mogen in Belgie fier zijn van onze bijdrage tot het ruimtevaartprogramma, spijtig dat er zo weinig belangstelling (en trots) is.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Inderdaad, ons land levert een belangrijke bijdrage in verschillende Europese ruimteprojecten.

Het hoofddoel van deze website is dan ook om dit in de kijker te zetten aangezien hier in de media nauwelijks iets (postitiefs) over gezegd wordt.

Het is een mooie gedachte als je er van uit gaat dat tijdens elke Ariane 5 lancering België voor een groot stuk mee de ruimte in gaat!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.