Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast socrates

Licht

Aanbevolen berichten

Gast socrates

Alhoewel er reeds meer duidelijkheid is over het verschijnsel licht, blijkt er nog steeds veel te ontdekken.

Wat we zien (blinden zullen anders 'zien') is functie van het licht.  Ons oog werkt als een lens en geeft beelden door aan onze hersenen.  Deze beelden zijn meestal zo goed als 'rechtstreeks'.  Hetgeen we zien is er fysisch ook (tastbaar).  Maar dit is echter maar schijn.  In werkelijkheid is elk beeld een fractie van een seconde oud en dus historie.  De zee die we zien golven is in werkelijkheid reeds veranderd voordat het beeld ons oog bereikt.  Voor sommige beelden is dit zelfs nog veel groter.  De beelden uit het heelal zijn in feite misschien reeds een hele tijd niet meer bestaande.

Het licht dat in dat geval ons oog bereikt is een golfbeweging.  Het deeltjeskarakter van het foton zou in feite ook door blinden moeten kunnen worden waargenomen.

Mijn vraag naar het forum is dan ook, op welke wijze zouden blinden fotonen kunnen detecteren?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Andromeda

licht wordt door het netvlies omgezet in elektrische signalen.

Momenteel is men microchips aan het ontwikkelen die licht ook in elektrische signalen omzet. Het enige moeilijke is dit elektrische signaal van chip met oogzenuw te connecteren.

Ongeveer dezelfde techniek om doven te laten horen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast socrates

Stomme vraag van mij nu.  Als licht omgezet wordt in electrische signalen mag ik hieruit concluderen dat licht gewoon een andere vorm is van electriciteit (zoals met magnetisme werd aangetoond)  of is dat een stap te ver?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast tintveld

Licht is een elektromagnetische straling, en is eigenlijk enorm moeilijk uit te leggen, vooral door haar zogenaamde 'dualiteit': ze bezit de eigenschappen van een deeltje (het welgekende foton) maar ook de eigenschappen van een golf (dus de echte elektromagnetische golf). Hierdoor kan het knap lastig worden licht echt goed te omschrijven, maar als je naar de overeenkomsten met elektriciteit kijkt, is licht niet echt gelijkaardig aan stroom. Stroom is de beweging van negatieve elektronen (enfin, eigenlijk de beweging van een denkbeeldige positieve lading die dus omgekeerd gaat aan de beweging van de elektronen) in een geleider, terwijl licht (deeltjes eigenschap) bestaat uit een 'straal' fotonen met elk een eigen lading.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.