Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Mathias

TE KOOP: NEWTON REFLECTOR 130 mm EQ incl. VELE EXTRA'S!

Aanbevolen berichten

Gast Mathias

Te koop aangeboden en zo goed als nieuw, slechts enkele malen gebruikt tijdens een korte periode dat ik in de stad ben gaan wonen om een meer handig te vervoeren telescoop te bezitten om de licht-pollutie in de stad te ontsnappen, echter nu terug op den buiten gaan wonen en dus geen nood meer aan deze telescoop.

Zeer degelijke telescoop van naar mijn mening het beste merk: Orion, type SpaceProbe.

 

https://www.google.be/search?q=orion+spaceprobe&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVh8D-1dfTAhWMYVAKHU2WCiYQ_AUICigB&biw=1093&bih=510#imgrc=bpPwijbnOCeR2M:

 

Het gaat hier om een Newton-Reflector, voor diegenen die hiervan niet op de hoogte zijn, er bestaan twee soorten telescopen: de refractor en de reflector. Ook de Hubble Space Telescope was een Newton Reflector zoals deze Orion Telescoop dat is.

Inbegrepen:

- 2 Lenzen (10 mm en 25 mm)

- 1 Barlow lens 2X

(allemaal multi-coated)

- 1 Maanfilter

- 1 Kompas

- 1 Planosfeer

- 1 Sterrenkijken, waterdicht boekje dat men in samenwerking met de Planosfeer kan gebruiken

- 1 Verrekijker (175)

- (Tripod, uiteraard...)

 

Deze telescoop is de eerste in rij van de serie van professionele telescopen, het is een goedkope en toch zeer professionele, uitgebreide en met prachtige scherpte en beeldkwaliteit, telescoop die zowel kan dienen om zich op zulk een voordelige en toch professionele manier thuis te maken in het beoefenen van Astronomie, zich te vergapen aan de schoonheden van het Universum, maar kan tevens dienen om enkele wetenschappelijke studies mee uit te oefenen zoals het bestuderen van het gedrag van dubbelsterren bijvoorbeeld.

 

Zeker aan te raden met deze telescoop: alle planeten, maar Jupiter met de zichtbare wolkenbanden en the big red spot en Saturnus met de zichtbare ringen en zelfs de zichtbare Cassini-scheiding, zijn zichtbaar, maar deze twee zijn toch wel de twee stokpaardjes! Ook de Orion-nevel, de Plejaden, het Andromeda-melkwegstelsel en nog vele andere deep space objecten, sterrenhopen (bolhopen, spiralen, dubbelsterren,...) nevels die geboorte en/of dood van ster(ren) inhouden en zoveel meer is allemaal haarscherp waar te nemen met dit toestel. Uiteraard blijft de maan een fascinerend studie-object, de kraters, de diepgang, de draaiing van de aarde, de schaduwen,... - maar tevens, met de juiste bescherming voor de ogen, de zon en zonnestralen overdag! - met een telescoop als deze ben je eigenlijk reeds oneindig zoet!

 

De telescoop is af te halen in de Antwerpse Kempen, mensen met interesse kunnen mij contacteren, liefst via SMS initieel maar telefoneren mag ook van de eerste keer, en dit op het nummer 0471/211.484

 

De prijs is nader overeen te komen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Je plaatst een reactie als gast. Indien je een account hebt, gelieve in te loggen.
Reageer op dit topic

×   Plakken als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×