Ga naar inhoud
Mario

lidl-sterrenkijker

Aanbevolen berichten

Momenteel staan er op de webshop van Lidl 2 telescopen te koop. Zijn deze wat waard voor hun geld om samen met de kinderen naar de maan, planeten en sterren te kijken? Absolute beginners dus 🙂, we stellen geen hoge eisen, het is vooral om de kinderen wat vertrouwd te maken met de wonderde wereld van het heelal.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is een Bresser. Toch geen rommel. Voor die prijs zou ik het niet laten. Met wat geluk en een heel goede 'seeing' kan je zelfs de ringen rond Saturnus zien. Zeer klein, maar zeer mooi. Zelfs met een oude 60 mm refractor lukte me dit. Het is een prima telescoop om te ondervinden of je hier in verder wil gaan. Maar dan gaan de prijzen snel omhoog. Ik raad je ook zeker aan om eens een opendeurdag van een sterrewacht bij te wonen. Al was het maar om de sfeer in zo'n vereniging eens op te snuiven.

Verwacht echter niet te veel. Die prachtige plaatjes in boeken en op TV verkrijg je alleen met bijkomende aparatuur en veel bewerking met software.

aangepast door Wilfried

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.