Ga naar inhoud
Jean Pierre Grootaerd

Amateur Astronomiedag der Lage Landen op zaterdag 7 maart 2020

Aanbevolen berichten

DOEL VAN DIT EVENEMENT: Een dag speciaal voor elke amateur astronoom.
we willen graag dat dit een dag wordt waar iedereen iets aan heeft. We willen de koukleumers aan het woord laten bvb: mensen die zoveel plezier hebben aan het visueel waarnemen, een stilaan bedreigde soort ?. We willen niet alleen diegenen met grote telescopen, maar evenzeer de mensen die enthousiast blijven bij kleine instrumenten. Amateurs die de astronomie beoefenen op hun eentje, mensen die zich ten dienste stellen van wetenschappelijk onderzoek. We willen de radio amateurs aan het woord, de spectroscopisten, astrofotografenmaar ook hier weer; niet enkel de top maar duidelijk diegenen die heel bescheiden maar enthousiast bezig zijn met hun tak van de hobby. Ook diegenen die zich liever bezighouden met de theorie laten we graag aan het woord. Mensen die van hun hobby hun beroep maakten, die hun kennis en sterrenwacht ten dienste stellen van anderen, die een sterrenwacht uitbouwden, mensen die gedreven aan outreach doen, zelfbouwers. Kortom: de amateur astronoom in al zijn facetten centraal die dag.  

Donderdag 18 april overleg samen met Paul Bak (ZENIT) en de mensen van Space Expo in Noordwijk aan Zee. Dit is een blauwdruk van hoe het zal worden.
Het wordt een samenwerking Kijkerbouw - Zenit - Space Expo
Ikzelf (kijkerbouw) zorg voor de invulling van de dag, het tijdsverloop, sprekers, algemene organisatie... Zenit voorziet twee pagina's voor Space Expo, er komt een special februari-maart 2020 over amateur-astronomie (inhoud bespreken we samen nog met de hoofdredacteur) en Space Expo stelt de Arianezaal gratis ter beschikking van het evenement. Een kado van 800 euro...

De zaal zelf heeft een capaciteit van 130 mensen. Maar een aantal plaatsen houden we vrij voor bezoekers van Space Expo die graag één of meerdere lezingen bijwonen. Er komt een systeem waarbij mogelijke geïnteresseerden de zaal pas kunnen betreden of verlaten respect. net voor en net na iedere lezing. Dit om te voorkomen dat de lezingen worden verstoord. Op deze manier willen we de Space Expo bezoekers kennis laten maken met een aantal facetten van onze hobby: sterrenkunde en ruimtevaart. Mensen die dan meer info wensen krijgen een contactadres waarop ze alle inlichtingen kunnen verwerven dat ze wensen.

Een aantal mogelijke sprekers gaven zich al op en ikzelf contacteer er nog een aantal. Bedoeling is om van elk segment van de hobby toch één spreker aan het woord te laten om te vertellen over zijn/haar passie. We hebben in totaal plaats voor maximaal 10, misschien 11 sprekers. Op dit ogenblik zijn er 16 kandidaten....
We willen vooral graag 'nieuwe' sprekers. bvb: over kijkerbouw even NIET Gent of Almere. Er zijn tig andere mensen die gedreven bezig zijn. Dit is trouwens een wens van mezelf.

Mensen die zich als spreker willen melden: ENKEL via mij: kijkerbouw@ugent.be de reden: alles zoveel mogelijk centraliseren.

Het zou ook mooi zijn als HEELAL hier iets kan in betekenen. We nemen contact op. Eén is om nieuwe mensen te bereiken en iedere deelnemer kennis te laten maken met verenigingen.


De Amateur Astronomiedag der Lage Landen op zaterdag 7 maart 2020.

Tijdschema:
10:00 – 10:30 Ontvangst met koffie en thee (en water) en een koekje in de Foyer
10:30 – 12:30 Lezingen ( maximaal 20 minuten per lezing)
12:30 – 14:00 Lunch: mix verpakt klaargezet in de Arianezaal + de mogelijkheid de tentoonstellingsruimte in te gaan
14:00 – 16:30 Lezingen (20 minuten per lezing)
16:30 – 17:00 Einde
.
De praktische kant:

  • prijs voor deelname (ontvangst, lunch en entreeprijs Space Expo) bedraagt 30 euro. graag op rekening BE70 7370 2514 0625 van VSRUG, rozier 44,9000 Gent met vermelding van je naam (namen) en 'astronomiedag 2020' Zoals steeds is de inschrijving pas definitief bij ontvangst betaling. Aanmelding STEEDS ook via mail: kijkerbouw@ugent.be
  • Mensen met een museumkaart (NL) betalen 19,5 euro/persoon. Entree Space Expo voldoen ze dan ter plaatse aan de kassa.
  • Aankomst Space Expo vanaf 10 uur. We dienen de locatie te verlaten voor 17 uur. (sluitingstijd Space Expo)
  • mogelijke sprekers graag aanmelden via kijkerbouw@ugent.be
  • ZENIT stelt voor elke geregistreerde en aanwezig deelnemer gratis een Amateur Astronomiedag Special ter beschikking op 7 maart.
  • Elke geregistreerde deelnemer krijgt een badge dat hij/zij zichtbaar dient te dragen. We moeten ons kunnen onderscheiden van de bezoekers (lunch bvb, entree expo...)
  • alle info over het evenement kan je vinden op www.zenitonline.nl/astronomiedag


En in bijlage de affiche met dank aan Marian Pontier van Volkssterrenwacht Orion Bovenkarspel. Let wel; NIET elk facet van de hobby staat er op, je krijgt nooit alles op de affiche...) maar het is uiteraard wel de bedoeling dat alles aan bod kan/mag/moet komen. Er komt tijdig een lijst met de lezingen. Die wordt ook op goed leesbare plaatsen op Space Expo zelf opgehangen teneinde mogelijke geïnteresseerden de kans te geven één of meerdere bij te wonen.

 

affiche10_Facebook.jpg

aangepast door Jean Pierre Grootaerd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.