Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast tintveld

Fermilab heeft materie-antimaterie vervormingen gemeten

Aanbevolen berichten

Gast tintveld

zie deze url voor een (Engelstalig) gedetailleerd artikel.

Het Fermilab (zeer gerespecteerd labo in de States) heeft dus een onderzoek (succesvol) afgerond waarin ze de transities van materie naar antimaterie en omgekeerd bestudeerd heeft. Antimaterie is in feite precies het tegenovergestelde van gewone materie (elektronen met een negatieve lading worden bijvoorbeeld bij antimaterie positronen met een positieve lading). Als materie en antimaterie met elkaar in contact komen 'annihileren' ze (ze heffen elkaar op en vernietigen elkaar) waarbij er (volgens Einstein's e=mc²) een hele hoop energie vrijkomt.

Dit onderzoek bewijst in feite het vermoeden van fysici dat er in het hele heelal meer materie dan antimaterie te vinden zou zijn. Dit is best raar, want bij de Big Bang zijn er evenveel materie- als antimateriedeeltjes gevormd. Nu hun vermoeden bevestigd wordt, zal het voor de fysici nog wel even zoeken zijn naar een verklaring hiervoor... Als die verklaring er is, zal de wetenschap nog een stap verder staan in de zoektocht naar een 'Theory of Everything', een theorie die het hele heelal kan beschrijven, van ontstaan tot eventueel einde.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast socrates

Een slak kan in de natuur zomaar van geslacht wijzigen (eventuele biologen moeten me maar corrigeren).  Waarom zou materie en antimaterie niet mekaar kunnen wisselen?  Waarom dit gebeurt is een andere interessante vraag.  Is dit om een eventueel evenwicht te scheppen, om het annihileren te voorkomen?  Indien er een 'balans' gecorrigeerd moet worden (zo iets soortgelijks dat gebeurt bij de 'ompoling' van een energieveldmisschien??)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.