Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast tintveld

Fysici trekken voor onderzoek naar de film

Aanbevolen berichten

Gast tintveld

Weer een leuk onderzoeksresultaat gepubliceerd deze week met betrekking tot de fysica:

klik hier om het engelstalig artikel te lezen.

Statistische fysici hebben aangetoond dat de populariteit van een film voor een groot deel te wijten is aan de mond-op-mond reclame erover, nog veel meer dan tot nu toe werd aangewezen. Dit is goed nieuws voor filmproducenten: zij kunnen nu de statistische vergelijkingen gebruiken die de onderzoekers hebben opgesteld om hun films beter aan te passen aan het publiek.

Die vergelijkingen zijn eigenlijk gebaseerd op twee ideën: namelijk op het feit dat individuele personen waarschijnlijk niet eenzelfde film meer dan één keer zullen gaan bekijken, en de veronderstelling dat het feit of iemand naar een bepaalde film gaat, veel te maken heeft met zijn/haar omgang met iemand die die film al heeft gezien. Maar het blijft natuurlijk wel statistieken, en er heeft iemand (waarvan ik de naam alweer kwijt ben) ooit gezegd dat er drie soorten leugens bestaan: kleine leugens, grotere leugens en statistiek.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Iets typisch voor natuurkundigen te gaan. Ze gaan naar de film niet voor de film te bekijken maar om de mensen te observeren die naar die film in kwestie gaan kijken ;). In het algemeen lijken mij de resultaten nog best logisch maar niets is zeker zolang het niet onderzocht wordt natuurlijk (en het blijft inderdaad statistiek)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Door het gebruiken van onze site ga je eveneens akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.